Stort anlagt gangsterserie

Steve BuscemiI denne uge havde Canal+ premiere på HBOs store, flotte gangsterserie ‘Boardwalk Empire’, kun seks uger efter den amerikanske tv-premiere.

Jeg har kun set pilotafsnittet, som er instrueret af selveste Martin Scorsese, men der er andre grunde til at følge med i ‘Boardwalk Empire’.

For det første hedder forfatteren bag serien Terence Winter. Det var ham, der også skrev den banebrydende mafia-serie ‘The Sopranos’. Hans blik for cool dialog og overraskende scener er uovertruffen, og den tykke 1920er-stemning er grundigt gennemført.

For det andet er castet voldsomt spændende. Steve Buscemi er den altoverskyggende hovedrolle – Enoch Thompson, der er politiker i Atlantic City og en korrupt fyr med gangsterforbindelser. Et friskt pust til Buscemis karriere, der ofte byder på lidt ensformige (men aldrig uinteressante) valg af roller. Derudover ligner ‘Boardwalk Empire’ det endelige (amerikanske) gennembrud til Michael Pitt, der før har gjort sig bemærket i film som ‘The Dreamers’ og ‘Funny Games’.

Endelig er ‘Boardwalk Empire’ en HBO-produktion, hvilket næsten er seerens garanti for politisk ukorrekt, udfordrende og alt andet end puritansk tv-underholdning. ‘The Wire’ er stadig kronjuvelen i HBOs produktion, men ‘Boardwalk Empire’ følger trop med bare bryster, bandeord og benhård brutalitet.

Hvis man, som jeg, ikke kan se Canal+ (jeg så pilotafsnittet til en gallapremiere), må man vente til dvd- og Blu-ray-udgivelsen af første sæson, som jeg desværre ikke kan finde præcis udgivelsesdato på.

Reklamer

1 kommentar

Filed under Tv

One response to “Stort anlagt gangsterserie

  1. Pingback: Verdens bedste serie? « Daniel Bentiens blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s