Sikke en forskel

PackshotEn af verdens bedste film-trilogier – The Godfather 1-3 – kan selvfølgelig fås på Blu-ray, og det er jo en nydelse at opleve de klassiske film i udsøgt kvalitet.

Men selv dvd-versionerne af The Godfather-filmene er ret forskellige i deres billed- og lydkvalitet, hvilket jeg her vil give et eksempel på.

Jeg har taget to screenshots fra den samme scene i den første Godfather-film fra to forskellige dvd-versioner. Den ene er den efterhånden ældre ‘The Godfather Collection’ fra 2001 (købt i London), og den anden er ‘The Godfather Collection – The Coppola Restoration’ fra 2008 (købt for en flad 50er i denne uge i Elgiganten – en varm anbefaling skal lyde).

Det første billede er fra 2001-dvd’en, det nedenunder fra 2008-udgaven. Klik på billederne for at se dem i stor størrelse:

2001

2008

Ud over en markant kontrastforskel er der en langt højere detaljegrad i det nederste billede. Det illustreres kraftigst i forbindelse med Vito Corleones (midten) rykner, der er tydeligere på det nederste billede.

Det er utroligt, hvad restauration kan gøre af forskel. Selvfølgelig er Blu-ray-udgivelsen endnu flottere, men er man blot interesseret i dvd’en, der er noget billigere, kan ‘The Coppola Restauration’ varmt anbefales.

I øvrigt kan man se en masse sammenligninger af versioner af film på DVDbeaver.com – et ultimativt nørdet og vældigt dybdegående site for folk, der virkelig ønsker det bedste af de bedste i deres filmsamling.

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Film

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s