Originaliteten er ikke væk

GruJeg har tidligere skrevet et indlæg om, at Hollywood har en skriveblokade, som betyder, at det er sparsomt med originale manuskripter, og at film baseret på tv-serier, computerspil, gamle og tidligere film i serien florerer i stor stil.

Nu er det som om, at Variety har hørt min anklage mod Hollywood, for i en af deres seneste artikler nævner skribenten Tatiana Siegel, at skrivekrisen er voldsomt overdrevet. Hun nævner den i USA premiereaktuelle ‘Despicable Me’ (da. ‘Grusomme Mig’), som strøg ind på førstepladsen i weekendens billetsalg.

Filmen er ikke en fortsættelse, ikke et remake og er ikke baseret på et eller andet tv-show i 1980erne. Nej, her er skam tale om en original historie (gisp!) og en vellykket en af slagsen, hvis man skal tro de amerikanske anmeldere, der samlet set giver 72 % på Metacritic.

Som Siegel refererer, fortæller en inside-kilde hos filmselskabet Universal, at ‘Despicable Me’ ikke har et brand på forhånd, men at man bliver bemærket, hvis man er selvsikker og har en vision med projektet.

Det var et tiltrængt boost til kriseramte Universal, der fik sin bedste åbningsweekend i 15 måneder og indspillede 56,4 millioner dollars i weekenden.

Dejligt at se, at originale manuskripter hædres med gode salgstal. Nu kan vi håbe, at ‘Inception’, der premierer rundt om i verden i den kommende weekend, også får opmærksomhed qua sit originale forlæg.

Skrivekrisen er ikke ovre, men er måske ikke så slem, som den kunne se ud til at være.

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Film

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s