Den ultimative ensemble-superheltefilm

Jeremy Renner

Jeremy Renner i 'The Hurt Locker'

Avengers er navnet på en superheltegruppe, som består af nogle af Marvels mest elskede tegneseriehelte. Captain America, Iron Man og Thor er alle medlemmer af det prominente selskab.

Lige siden det kom frem, at der skulle produceres en filmudgave af ‘The Avengers’, har nettet bugnet af rygter om, hvem der skal spille de mange superhelte. Flere og flere navne er kommet til, og nu skriver Empire Online, at Jeremy Renner fra den Oscarvindende krigsfilm ‘The Hurt Locker’ har fået rollen som den i Danmark lidet kendte Hawkeye.

I forvejen er det et ret imponerende ensemble, der er bekræftet: Iron Man (Robert Downey Jr.), Black Widow (Scarlett Johansson), War Machine (Don Cheadle), Nick Fury (Samuel L. Jackson), Thor (Chris Hemsworth) og endelig Captain America, der spilles af Chris Ewans, som også er Torch i ‘Fantatic Four’ – godt de to superheltegrupper ikke skal mødes.

Selvom der i ‘The Incredible Hulk’ (2008) blev teaset for, at Hulk også får en rolle i ‘The Avengers’, er det desværre yderst tvivlsomt, at Edward Norton gentager sin personificering af det grønne monster, da han ragede sig uklar med filmens instruktør og producere undervejs.

Enten bliver ‘The Avengers’ den ultimative superheltefilm, eller også får den så svært ved at indeholde alle disse helte, at den bliver en forvirrende, forhastet omgang tjubang i stil med ‘X-Men 3: The Last Stand’. Jeg glæder mig dog til filmen og vil fortsætte med at skrive om den på min blog, når der bekræftes flere rygter.

Reklamer

2 kommentarer

Filed under Film

2 responses to “Den ultimative ensemble-superheltefilm

 1. Cool.

  Var selv inde at se Kick-Ass i London, hvilket på mange måder også kan ses som den ultimative superheltefilm – eller i hvert fald et mere dybsindigt bud på, hvad hele genren handler om. På én og samme tid var filmen latterlig (sjov), mens den samtidig spillede på nogle dybere temaer over, hvad det vil sige at være superhelt … og menneske i det hele taget.

  • Hej Gustav

   Ja, ‘Kick-Ass’ sammenfatter på mange måder alle de elementer, der skal være i genren, som den samtidig gør tykt grin med. En hyldest og en parodi på samme tid.

   I samme båd er ‘Watchmen’, selvom den er mere højtragende i sin tilgang – især tegneserien kan sammenlignes med temmelig kompleks litteratur. Her går man ligesom ‘Kick-Ass’ i dybden med, hvad det vil sige at være superhelt. Filmen kan – selvom den langt fra er helt så helstøbt og facetteret som tegneserien – også anbefales.

   ‘The Avengers’ bliver næppe så meta-fortællende, men hvis den bliver lavet ordentligt, kan den også blive interessant.

   Mange hilsner
   Daniel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s