Sony og kunstfilmen

Sony holdt på Cannes-filmfestivalen i tirsdags et pressemøde, hvor de præsenterede et nyt samarbejde med det online filmbibliotek MUBI.

Dette er en filmstreaming-service til PlayStation 3, som udelukkende koncentrer sig om klassikere og anerkendte film som supplement til konsollens allerede eksisterende video-on-demand (som indtil videre ikke er tilgængeligt i Danmark).

Den nye service kommer heldigvis til Danmark, så PS3-ejere kan glæde sig til de muligheder, MUBI giver. Ved præsentationen var et fint screendump med en smagsprøve på, hvilke film der er tale om. Så vidt jeg kunne se ved begivenheden, som jeg var så heldig at være blevet inviteret til, er der tale om et sandt overflødighedshorn af mesterværker fra hele verden med vores ejen Lars von Triers ‘Idioterne’ triumferende med stort billede.

Det bliver spændende at se, om det bliver en succes. Prisen for leje er stadig ukendt, og det bliver ikke muligt at downloade filmene, så som filmsamler er det ikke en ideel løsning. Derimod er det en måde at introducere et nyt publikum for perler som ‘The Godfather’, ‘Chinatown’ og ‘Det syvende sejl’ og give PS3-ejere et alternativ til deres i forvejen eksisterende blockbuster-streamingservice.

Jeg vil uddybe begivenheden i juli-august-nummeret af kino.dk magasinet, men allerede nu kan nyheden læses på kino.dk.

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Film, It-medier

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s