Roser til danskerglade newyorkermusikere

High Violet albumcoverDet amerikanske band The National er vilde med Danmark. Deres koncert på Loppen for fem år siden tiltrak langt flere mennesker, end de havde forventet efter en publikumsfattig Europa-turné. Vi var allerede dengang hurtige til at se kvaliteterne i deres musik, hvilket de stadig husker ifølge et web-tv-klip på berlingske.dk.

Siden har bandet for alvor opnået popularitet, ikke kun herhjemme i Danmark. To album viste vejen. Først ‘Alligator’ i 2005 og siden ‘Boxer’ to år senere, der virkelig formåede at ramme noget uudforsket i den melankolske musiks afkroge.

Det er især noget, anmelderne har lagt mærke til, hvilket omtalen af deres seneste udspil, ‘High Violet’, er et tydeligt bevis på. I Berlingske Tidende giver Jeppe Krogsgaard Christensen de maksimale seks stjerner. Han sammeligner med et andet newyorkerband, Grizzly Bear, som jeg også har rost i et tidligere indlæg, og mener, at ‘High Violet’ kan gå hen og blive en klassiker.

I Politiken kalder Kim Skotte albummet for “hyggedepressiv fryd” og uddeler fem hjerter. Soundvenues Thomas Meesenburg giver samme antal stjerner og skriver, at der ikke er nogen svipsere på albummet, som han kalder “en dyster og sørgmodig rejse ind i mørket,” men at han gerne pakker kufferten og tager med ind.

Der skal lyde en varm anbefaling af ‘High Violet’. The National optræder i øvrigt på dette års Roskilde Festival.

Reklamer

1 kommentar

Filed under Musik

One response to “Roser til danskerglade newyorkermusikere

  1. Pingback: Eksperimenterende opvarmning « Daniel Bentiens blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s