Brad Pitt i amerikansk Stieg Larsson?

Brad PittJeg er egentlig ikke – og har aldrig været – med på den hæftige hype, som Stieg Larssons tre krimier ‘Mænd der hader kvinder’, ‘Pigen der legede med ilden’ og ‘Luftkastellet der blev sprængt’ har skabt. Ej heller omkring filmene, som hver især lokkede et imponerende antal danskere i biograferne. Bevares, det er velkonstruerede plot, og der er gode skuespilpræstationer, men mesterværker er der langt fra tale om i min bog.

Det betyder tilmed, at de rygter, der svirrer omkring en amerikansk remake, heller ikke har fanget min opmærksomhed. Amerikanske remakes lever i øvrigt sjældent op til originalerne. Men nu er der kommet andre boller på suppen.

En ny ‘Seven’?
Hvad der har fået mig til at interessere mig meget for det amerikanske ‘Millennium’-projekt, er, at David Fincher, instruktøren bag thriller-mesterværket ‘Seven’, ifølge Ritzau (jeg så det på Ekstra-Bladets hjemmeside) bekræftes som instruktør på de tre film. Samtidig er Brad Pitt i spil som Mikael Blomkvist, hvilket vil være fjerde samarbejde med Fincher, og Carey Mulligan (søde Jenny fra Lone Scherfigs ‘An Education’) er angiveligt tæt på at score rollen som Lisbeth Salander.

Hvis ikke Brad Pitt får rollen som Blomkvist, skulle Johnny Depp og George Clooney også være på tale. Personligt synes jeg ikke, at Depp passer, så slaget står mellem Pitt og Clooney. Mulligan som Salander? Hmm… med en god sminkør og Fincher som personinstruktør, vil hun sikkert kunne finde den mørke side, hun langt fra fremviser i ‘An Education’, men som Salander-karakteren kræver.

Hvad synes du om denne rollebesætning? Er der andre, der er mere oplagte?

Reklamer

1 kommentar

Filed under Film

One response to “Brad Pitt i amerikansk Stieg Larsson?

  1. Pingback: Trailer til George Clooney-filmen “The American” er online « F&K :: Fiktion & Kultur

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s