Retrospil får kniven

Hvorfor jeg først er stødt på ham nu, er mig et under, men jeg må blankt erkende, at jeg er faldet pladask for den grovkornede humor hos The Angry Video Game Nerd.

Ja, I kender ham sikkert alle sammen, da han har været et fænomen på internettet siden 2008. Han er det første hit, google foreslår, når man skriver “angry” i søgefeltet, og han er sågar på den danske (og selvfølgelig den engelske) Wikipedia.

AVGN, som han kalder sig, er en bitter mand. Han bander og svovler over de gamle spil til Nintendo 8-bit, som gav alle gamere grå hår i hovedet tilbage i ’80erne. Spil som ‘Castlevania 2: Simon’s Quest’, ‘Teenage Mutant Hero Turtles’ og ‘Ninja Gaiden’ bliver slagtet, men det morsomme ved klippene er, at man – hvis man har prøvet den primitive Nintendo 8-bit konsol – fuldt ud kan følge nørdens frustrationer over ulogisk gamedesign, alt for svære, irriterende fjender og baner samt slet og ret spil af umådelig ringe kvalitet.

I virkeligheden hedder AVGN James Rolfe og ligner mest af alt en ung fyr, der har brugt lidt for meget tid og alt for mange penge på retrospil, men det afholder ikke serien fra at være et kig værd. Hans hjemmeside Cinemassacre.com har alle videoerne plus meget mere at udforske.

Videoen nedenfor er hans første, og den handler om ‘Castlevania 2: Simon’s Quest’ – et spil jeg selv har brugt en del timer på i min barndom, men som han bestemt ikke er vild med.

Reklamer

2 kommentarer

Filed under Gaming, It-medier

2 responses to “Retrospil får kniven

  1. Ja, AVGN er ekstrem sjov og meget dygtig til at lave videoer.

    En anden spilanmelder, som ligner en lille smule, er Yahtzee med sit “Zero Punctuation”, som er korte Flash-videoer, der ugentlig anmelder de nyeste titler set fra en vred australiers synsvinkel. Virkelig god underholdning. Selvom det nogle gange kan blive for negativt, hvor han går op i bagateller, får man indtrykket af, at han virkelig ved, hvad han taler om.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s